Centre Loisirs Ardèche

Ontdek al onze activiteiten!

Viking Bateaux maakt deel uit van het Centre Loisirs Ardèche in Vallon Pont d'Arc! Een groep die verschillende sport- en vrijetijdsactiviteiten aanbiedt om samen met familie of vrienden te doen!

ONTDEK
De Gorges van de Ardèche
Een uitzonderlijk natuurlijk erfgoed

DE KLOVEN VAN DE ARDECHE Les Gorges de l'Ardèche

EEN NATUURGEBIED

De Gorges de l'Ardèche strekken zich uit tussen Vallon Pont d'Arc en Saint Martin d'Ardèche. Deze twee gemeenten liggen op 35 kilometer van elkaar en zijn met elkaar verbonden door een weg langs de indrukwekkende kloven.

Het Syndicaat van de Gorges de l'Ardèche beschermt de canyon en zorgt voor de naleving van de geldende regelgeving om dit natuurgebied te behouden.

Het natuurreservaat van de Gorges de l'Ardèche wordt ook wel Kloven van de Ardèche genoemd en strekt zich uit over een regio van groter dan 1.500 hectare. Het gebied werd in 1980 erkend als nationaal natuurreservaat.

Dit reservaat biedt een ideale omgeving voor de ontwikkeling van vele planten- en diersoorten, waaronder de aasgier, de slechtvalk, havikarend, de slangarend, de rotszwaluw, de bever, de otter, de genetkat, verschillende vleermuissoorten, reptielen en amfibieën waaronder de gevlekte salamander, de aspisadder, de Girondische gladde slang, de parelhagedis, de vinpootsalamander , evenals bomen zoals de jeneverbes en verschillende plantensoorten.

DE PONT D'ARC

Een embleem van de Ardèche

De Pont d'Arc is een kenmerkende plek van de Ardèche en is een natuurlijke rotsbrug die over de Ardèche loopt. De rots heeft een brug van ongeveer 60 meter lang en is 55 meter hoog.

Dit natuurmonument is toegankelijk met de auto. Het is zichtbaar vanaf de weg en ligt op 5 kilometer van het stadje Vallon Pont d'Arc.

De Pont d'Arc wordt beschouwd als het startpunt van de Gorges van de Ardèche die officieel in Saint Martin d'Ardèche eindigen. Het wordt ook wel "de natuurlijke toegangspoort tot de Gorges de l'Ardèche" genoemd.

De Pont d'Arc is een bewijs van de geologische vormingen van het gebied en hun orgine.

Het is één van de emblemen van de Ardèche.

DE GROT VAN DE PONT D'ARC DE GROT VAN DE PONT D'ARC

TÉMOIGNAGE DE LA PRÉHISTOIRE DANS LA DESCENTE DE L’ARDÈCH

De grot van de Pont d'Arc, ook wel de grot van de Combe d'Arc genoemd (naar de naam van de plek), is een Paleolithische grot en zijn vorming wordt geschat op meer dan 30.000 voor Christus. De grot heeft een groot aantal dierentekeningen (rotstekeningen), beeldhouwend of geschilderde vormen bewaard. Het is één van de oudste grotten waar de mens geleefd heeft die tot nu toe bekend is.

De finesse van deze schilderingen onthult de creatieve en artistieke natuur van onze voorouders, het brengt vragen met zich mee en het idee dat kunst geleidelijk is geëvolueerd in de prehistorie.

ACTIVITEITEN & TOERISME

Een uitzonderlijke geologische site

De geologische kalksteenformaties maken van de Gorges de l'Ardèche teen uitzonderlijke gebied, zowel voor de toeristische zomerse activiteiten zoals watersporten (canyoning, kanoën, kajakken), als voor speleologie en toeristische excursies in de canyon (grotten en wrekers). Voor meer informatie over de geologische bijzonderheden van de Gorges de l'Ardèche en het Ruoms-gebied van Vallon Pont d'Arc, kan je de website van de Geologische Vereniging van de Ardèche bezoeken.

AFDALING VAN DE ARDECHE AFDALING VAN DE ARDECHE

De Gorges de l'Ardèche is een ideale regio voor wildwatersporten en iedereen die willen genieten van een recreatieve en leuke activiteit met familie of vrienden.

Kanoën en kajakken zijn één van de belangrijkste activiteiten van het gebied.

De Ardèche is een vrij rustige rivier en is een uitstekend compromis om kanoën of kajakken zonder enig gevaar te ontdekken.

Gestion des Cookies
En poursuivant votre navigation sur ce site, vous acceptez l'utilisation de cookies pour améliorer le fonctionnement du site et réaliser des statistiques de visites. Vous pouvez à tout moment modifier votre choix depuis notre page dédiée.
En savoir plus & personnaliser mes choix
Oups ...
Erreur